Tartufi

Tartufi so razkošne podzemne gobe in kulinarični dragulji, ki so pravi gurmanski užitek.

O tartufih

Njihova pot skozi svetovno zgodovino se je začela okoli leta 1600 pred našim štetjem, italijanski botanik in zdravnik Andrea Cesalpino pa jih je leta 1693 uvrstil v kategorijo gob. Kmalu so postale muza številnih umetnikov, pesnikov in skladateljev. Mnogi verjamejo v čudežno moč tartufov, ki delujejo kot afrodiziak, med njimi tudi slavni gastronom Savarin, ki je dejal: “Tartufi ženske raznežijo, moške pa poživijo.”

O tartufih
1. SESTAVA
Glavne sestavine tartufov so voda, proteini in koristne mineralne snovi, kot so natrij, kalij, magnezij, fosfor, kalcij, žveplo in železo.
2. VRSTE TARTUFOV
Poznamo črne in bele tartufe, ki se delijo na naprednejše podvrste. Rastejo na dnu drevesnih korenin, ki se nahajajo približno 40 centimetrov pod površino zemlje, nekateri pa še globlje.
3. NABIRANJE TARTUFOV
Tartufi so nekaj časa veljali za zavarovano vrsto in jih v Sloveniji ni bilo dovoljeno nabirati, vendar od leta 2011 to ni več omejeno. Nabiranje tartufov velja za naporno delo in se ne priporoča kot edini način zaslužka. V 15. stoletju so tartufe iskali prašiči, danes pa lovcem na tartufe pomagajo izurjeni psi, običajno pasme Lagotto romagnolo.

Ponudba tartufov

Ponujamo različne proizvode tartufov, ki so sestavljeni iz črnih in belih tartufov. Naši proizvodi so pripravljeni na način, da so na voljo za takojšnjo uporabo.

Salsa tartufata

Salsa tartufata

Tartufova omaka je eden najbolje prodajanih izdelkov podjetja Modima d.o.o. Zasluga za to gre čudoviti mešanici tartufov in gob ter njeni preprosti uporabi.
Preberi več
Tartufovo maslo

Tartufovo maslo

Tartufovo maslo je vrsta masla, ki je prepojeno z aromo in koščki tartufov.
Zamrznjeni tartufi

Zamrznjeni tartufi

Tartuf gomolj v priročnem 500 gramskem pakiranju, primeren za takojšnjo uporabo.
Rezani tartufi v olju

Rezani tartufi v olju

Soljenje in oljenje manjših koščkov tartufa ohranja njegov poln okus.
Ekstra deviško olje z okusom belega tartufa

Ekstra deviško olje z okusom belega tartufa

Aromatični beli tartuf mesu, omleti ali siru doda pridih Italije.
med s tartufi

Med s tartufi

Edinstveno začimba, ki jo lahko pokapate po siru, mesu ali uporabite kot glazuro za pečeno zelenjavo.
Imate vprašanja?
Z veseljem vam pomagamo
Kontaktiraj nas