Salsa tartufata

Salsa tartufata

Salsa Tartufata je okusna in prefinjena omaka, ki temelji na kombinaciji tartufov z zelišči in oljem ter se uporablja za začinjanje različnih jedi. Tartufi dajejo omaki zares poseben okus in aromo. Salsa Tartufata se pogosto uporablja za jedi s testeninami, z mesom, rižem ali zelenjavo, lahko pa se uporablja tudi kot preliv za različne vrste pic ali preprosto kot namaz. Tartufata temelji na tradicionalnem receptu in je unikatna specialiteta.

Kontaktirajte nas

UPORABA SALSE TARTUFATE

Salsa s tartufi vsebuje česen, čebulo, tartufe, oljčno olje, vino, origano in timijan, tartufi pa so omaki dodani zadnji, da se ohranita njihov vonj in okus. Naša embalaža za salso s tartufi je priročna in zagotavlja, da jo lahko uporabite, kadarkoli jo potrebujete. Spodaj si lahko preberete tudi nekaj naših predlogov za uporabo: 

 

  • tartucini z omako tartufata
  • riž z omako tartufata
  • pica z omako tartufata
  • mesne kroglice z omako tartufata
  • pečen krompir z omako tartufov
  • molete s tartufovo omako
  • nadev za testenine s tartufovo omako
  • jajčevci z omako tartufata

 

V kulinariki se pogosto uporablja tudi v omaki bolognese ali kot dodatek k mesu in ribam. Primerna je za vse vrste mesa in rib ter morske sadeže, vendar se najpogosteje uporablja v kombinaciji s tartufi in gobami. Salsa Tartufata je zato odlična izbira za vse, ki želijo okusiti nekaj posebnega in prefinjenega, vendar jo je treba uporabljati v majhnih količinah, saj lahko pretirana uporaba prekrije druge okuse jedi. 

 

PRIPOROČEN ODMEREK SALSE TARTUFATE

Priporočamo 15-20 g Salse Tartufate na osebo. Uporabite jo lahko hladno kot namaz na kruh ali toast ali pa segreto kot dodatek omaki. Za začetnike v svetu kulinarike je omaka idealna, saj je zelo preprosta za uporabo, če pa ste izkušen in spreten kuhar, jo lahko uporabite tudi za pripravo naprednejših jedi z dodatkom smetane, bešamela, masla, sira, olja ali majoneze.

 

Salsa tartufata druga vsebina

KAJ SO TARTUFI

Tartufi so dragocene gobe, ki rastejo pod zemljo in jih je težko najti, saj rastejo le v posebnih okoljih. So ena najdražjih sestavin v gastronomiji in se uporabljajo za izboljšanje okusa jedi. Črni tartufi so uporabljeni za salso Tartufata, ker so cenovno dostopnejši od belih tartufov, vendar je njihov okus prav tako intenziven in poseben. Najdemo jih predvsem v Italiji, Franciji, Istri in Španiji pod drevesi, kot so oljka, jablana, češnja … Tartufe je mogoče nabirati le ročno in s pomočjo izurjenih psov, kar je eden od razlogov, zakaj so tako dragoceni. 

 

SHRANJEVANJE TARTUFOV

Tartufe je potrebno shranjevati v hladilniku, v papirnatih vrečkah z mokrim listom zelene ali v suhi posodi z rižem, saj na sobni temperaturi hitro izgubljajo svoj vonj in okus. Njihov okus je zelo specifičen in intenziven, spominja na smetano, maslo, oreščke, les in šampinjone. Črni tartufi so rahlo pikantni, zato se priležejo tudi k jedem, ki so že v osnovi bolj pikantne.

 

 

Salsa tartufata vsebina
Pošljite povpraševanje
Kontaktiraj nas

Mnenja uporabnikov