Divjačinsko meso

Divjačinsko meso je priljubljeno zaradi aromatičnih okusov in je znano po temnejši barvi. Priporočljivo je zaradi nizke vsebnosti kalorij, hkrati pa je odličen vir vitaminov.

O divjačinskem mesu

PREDNOSTI UŽIVANJA DIVJAČINSKEGA MESA

Koristi uživanja divjačinskega mesa segajo od preprečevanja slabokrvnosti in krepitve imunskega sistema do hujšanja. Meso vsebuje veliko železa, cinka in vitaminov skupine B, ki so bistveni za ohranjanje dobrega zdravja. Poleg tega je ta vrsta mesa vir maščobnih kislin Omega-3, ki pomembno prispevajo k zdravju srca. Sestava divjačinskega mesa je odlična tudi zato, ker divjad živi v svojem naravnem okolju, kjer za svojo prehrano uporablja le naravne vire.

 

OBDELAVA DIVJAČINSKEGA MESA

 V podjetju Modima d.o.o. je meso podrobno označeno glede na vrsto mesa, datum priprave in rok trajanja. Prizadevamo si prodajati izključno certificirane izdelke in zagotoviti, da ima meso odličen okus, hkrati pa da ohranja svežino.

Divjacinsko meso
1. KAKŠNO DIVJAD PONUJAMO
V podjetju Modima d.o.o. je zagotovljeno ustrezno hlajenje mesa oziroma proces hlajenja od lovske družine do končnega potrošnika.
2. CERTIFIKATI DIVJAČINSKEGA MESA
Vsako meso, ki pride v naš obrat, je ustrezno pregledano in certificirano, uporabljamo pa le najsodobnejšo opremo za predelavo živil.
3. PREDLOGI UPORABE DIVJAČINSKEGA MESA
Obstaja več načinov priprave divjačinskega mesa, največkrat pa se meso uporablja za golaž, omake, ragu in pri jedeh kot samostojni marinirani zrezki. Pripravlja se ga lahko s peko, kuhanjem, dušenjem in sous vide (kuhanje z vrečko v nadzorovani temperaturi vode). Vrsta priprave je najbolj odvisna od osebnih preferenc in od dela mesa, ki ga pripravljamo.

Ponudba divjačinskega mesa

Podjetje Modima d.o.o. ponuja meso različnih divjadi.

Zamrznjeno meso divjega prasiča

Zamrznjeno meso divjega prašiča

Meso divjega prašiča vsebuje veliko železa in ima visoko hranilno vrednost.
Zamrznjeno meso srne

Zamrznjeno meso srne

Srnjad se večinoma hrani z zelo kvalitetno naravno hrano, zato je njeno meso še bogatejše z vitamini in beljakovinami.
Zamrznjeno meso jelena

Zamrznjeno meso jelena

Meso jelena je brez maščobnih prog, zato med kuhanjem skoraj ne izgubi na svoji prostornini. Za to vrsto mesa sta najbolj značilna njegova barva in sladkast okus.
Imate vprašanja?
Z veseljem vam pomagamo
Kontaktiraj nas