Gozdni sadeži

Gozdni sadeži

Zamrznjeni gozdni sadeži so priljubljen in priročen dodatek receptov in jedem. Sadeži se nabirajo v njihovi največji zrelosti, se hitro zamrznejo in na ta način ohranijo okus, teksturo ter hranilno vrednost. Ponujamo nabor gozdnih sadežev, ki vsebujejo jagode, borovnice, maline, ribez, brusnice in višnje.

Kontaktirajte nas

UPORABA ZAMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽEV

 

Najbolj priljubljena uporaba gozdnih sadežev je verjetno kot dodatek k pečenim izdelkom, različnim pecivom, piškotom, kompotom in tortam. Danes jih uporabljamo tudi v smoothijih in kot dodatek k žitom ali jogurtu. Tudi zamrznjene gozdne jagode se uporabljajo za pripravo različnih marmelad in džemov ter v solatah.

 

PREDNOSTI ZAMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽEV

 

Ena od prednosti zamrznjenih gozdnih sadežev je, da so na voljo vse leto. Sveži gozdni sadeži so navadno na voljo le v sezoni, za kratek čas in so lahko dragi. Zamrznjeni gozdni sadeži pa so zaradi večjih količin cenejši, poleg tega jih je mogoče brez izgube kakovosti dolgo hraniti v zamrzovalniku. Zamrznjeno sadje je tudi odličen vir naravnih hranilnih snovi. Vsebujejo veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov. Borovnice na primer dokazano vsebujejo veliko antioksidantov ter zmanjšujejo tveganje za nastanek srčnih bolezni in raka. Črnice so obogatene z vitaminoma C in K ter minerali, kot sta železo in cink.

 

POMEMBNOST PRI ZAMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽIH

 

Pomembnost: ko je bilo sadje enkrat odmrznjeno, ga ne smete ponovno zamrzniti. V tem primeru priporočamo preprost biskvit, pri katerem lahko uporabite ostanke zamrznjenega sadja.

 

Gozdni sadeži vsebina

PAKIRANJE GOZDNIH SADEŽEV

Hitro zamrznjeno sadje zmešamo po vaših željah z uporabo najnovejše živilske tehnologije. Poleg divjega sadja vam ponujamo tudi veliko izbiro drugega sadja. V podjetju Modima d.o.o. ponujamo široko paleto drugih sadnih izdelkov. Glede na vaše potrebe vam lahko naši strokovnjaki svetujejo o najboljših kombinacijah in količinah pakiranja.

 

NABIRANJE GOZDNIH SADEŽEV

 

Nabiranje: nabiranje sadežev je lahko zabavna in zdrava aktivnost. Pomembno pa je, da se opravlja v skladu z zakonodajo. Med sezono se iščejo v naravi, potrebno pa je upoštevati, da se na enem mestu ne nabira preveč sadežev, v izogib uničenju lokalnih virov. Prisotni so v različnih gozdnih okoljih in različnih delih sveta. 

 

Shranjevanje: po končanem nabiranju se sadje pospravi v hladilnik, da znižamo njegovo temperaturo. Kasneje se sadje hitro zamrzne, glavni cilj tega pa je, da se prepreči rast mikroorganizmov. Priporočljivo končno skladiščenje pa je pri temperaturi -18 stopinj Celzija, ali nižji. 

 

Priročnost: glavna prednost zamrznjenih gozdnih sadežev je uporaba tudi izven sezone. Tako si lahko tudi pozimi privoščimo osvežilne okuse gozdnih sadežev, brez da bi sezona vplivala na njihovo kakovost.

 

Dietna prehrana: gozdni sadeži so nizko kalorični in visoko hranilni, kar predstavlja odlično izbiro za tiste, ki se držijo diete. Obenem so naravno sladki in so vrhunska alternativa sladkim prigrizkom. Kljub vsebnosti sladkorja pa so na okus sveži in seveda naravni, kar nam pomaga pri osvežitvi, predvsem v vročih poletnih dneh.

 

Gozdni sadeži
Pošljite povpraševanje
Kontaktiraj nas

Mnenja uporabnikov