Česen v olju

Česen v olju

Česen v olju je vsestranska in aromatična začimba, s katero lahko dodamo bogat okus in aromo različnim jedem. Česen v olju vsebuje najkakovostnejše hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje. Kot nadgradnja smo pripravili še dodaten dimljen produkt, ki vsebuje še čili.

Kontaktirajte nas

Česen je osnovna sestavina produkta in številnih kuhinj po vsem svetu ter je znan po svoji ostri aromi in močnem okusu. Je član družine čebulnic in je sestavljen iz več strokov, ki so obdani z belo ali svetlo rjavo lupino. Na voljo je svežih strokih, posušen v obliki prahu, sesekljan, zmlet ali celo v obliki paste.

 

Sveže česnove stroke lahko v hladnem in suhem prostoru hranite več mesecev. Pri pripravi svežega česna lahko stroke olupite in uporabite cele, mlete ali sesekljane. Stroke česna lahko jedi dodamo na začetku kuhanja, da se jed obogati z okusom, ali pa jih dodamo proti koncu kuhanja, če želimo ostrejši okus česna.

 

Sušeni česen ali česen v prahu je priročen in obstojen na policah, vendar je manj aromatičen od svežega česna. Česen v prahu lahko v receptih nadomestimo s svežim česnom ali česnom v olju, vendar ga je priporočljivo uporabiti manj, saj je okus močnejši.

 

Česen v olju se pogosto uporablja v številnih kuhinjah, od mediteranske, azijske, latinskoameriške do evropske in številnih drugih. Znan je po tem, da lahko okrepi okuse drugih sestavin v jedi in se pogosto uporablja v juhah, enolončnicah, marinadah, omakah, prelivih, na picah, ter ob ribjih in mesnih jedeh.

 

Znan je tudi po svojih potencialnih koristih za zdravje, kot so zmanjšanje tveganja za bolezni srca, znižanje krvnega tlaka in ravni holesterola ter izboljšanje imunskega sistema.

 

Česen

Kot stransko sestavino česna v olju uporabljamo ekstra deviško oljčno olje, ki velja za oljčno olje najvišje kakovosti in je pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem oljk. Ima sadni in rahlo grenak okus. Olje vsebuje tudi tudi veliko polifenolov, antioksidantov, ki so povezani z zmanjšajem tveganja za bolezni srca in druge kronične bolezni. Olje iz mešanice se lahko uporablja tudi kot začimba za testenine, solatne prelive, marinade in kot olje za pomakanje kruha.

 

PREDNOSTI ČESNA V OLJU:

  • Okus: česen je znan po močni, ostri aromi in okusu. Z dodajanjem ekstra deviškega oljčega olja tako dobimo bolj intenzivno in aromatično začimbo.
  • Priročnonost: česen v olju lahko v steriliziranem kozarcu v hladilniku hranimo več mesecev.
  • Vsestranskost: česen v olju je vsestranski in je pripravljen za vse, ki so dovolj drzni za odkrivanje novih okusov in uporabnosti.
  • Hranljivost: ekstra deviško oljčno olje je bogato z antioksidanti, vitamini in zdravimi maščobami, ki so koristne za splošno zdravje.
  • Aromatičnost: olje, v katerem je uporabljen česen, oddaja močan in prijeten vonj, kar še izboljša izkušnjo jedi.

 

 

česen v olju
Pošljite povpraševanje
Kontaktiraj nas

Mnenja uporabnikov