Česen

Česen je ena izmed osnovnih začimb s pregrešno dobrim okusom, ki se prilagaja vsem jedem naših pokrajin. Je izvrsten prijatelj brancina, kot tudi zvesti spremljevalec bograča.

O česnu

Česen je začimba, ki se že tisočletja uporablja v zdravilne namene. Izviral naj bi iz Indije in Egipta pred približno 5.000 leti, po nekaterih zgodovinskih dokumentih pa so ga na Kitajskem uporabljali že pred približno 4.000 leti. Znanstveniki in zdravniki po vsem svetu prisegajo na vsakodnevno uporabo česna v naši prehrani, da pa bi se izognili neprijetnemu vonju, ga lahko uporabljamo v priročnih in okusnih česnovih oljih.

O česnu
1. IZVOR
Česen (Allium sativum) je starodavna začimba, ki jo pridobivajo iz čebulnatih rastlin. Toda preden je česen postal osnovna kuharska jed, kot jo poznamo danes, je imel bogato zgodovino gojenja, zdravilnih učinkov in uživanja.
2. VRSTE
Poznamo dve glavni vrsti česna: česen s trdim in česen z mehkim steblom. Česen se v ti dve kategoriji deli glede na to, ali ima posamezna sorta nagnjenost k oblikovanju cvetnih stebel, čvrstost stebla in kakšen je njen vzorec oblikovanja strokov.
3. UPORABA
Česen ima večnamensko uporabo. Po vsem svetu ga uporabljajo kot osnovo za številne okusne recepte. Ampak ali ste vedeli, da ima česen tudi zelo veliko zdravilnih učinkov? Od lajšanja prehladov pa vse do uravnavanja holesterola.

Ponudba česna

V naši ponudbi se nahajata dva produkta, katerih glavna sestavina je česen. Oba produkta sta primerna za takojšnjo uporabo in jedem dodata popoln okus.

Česen v olju

Česen v olju

Česen v olju je vsestranska in aromatična začimba, s katero lahko dodamo bogat okus in aromo različnim jedem. Česen v olju vsebuje najkakovostnejše hladno stiskano ekstra deviško oljčno olje.
Preberi več
Česen v olju s čilijem

Česen v olju s čilijem

Česen v ekstra deviškem oljčnem olju s čilijem je odlična priloga k picam, testeninam in rižotam.
Cesen sesekljan v vodi

Česen sesekljan v vodi

Sesekljan svež česen v lončku, pripravljen za takojšnjo uporabo pri kuhanju najrazličnejših omak, juh, mesnih in ribjih jedi.
Imate vprašanja?
Z veseljem vam pomagamo
Kontaktiraj nas